Vilka kulörer på NV Autoped?

Vilka kulörer på NV Autoped?

Publicerad

Fråga: Jag söker färgkoder till NV Autoped. Jag skulle vara tacksam för svar. Det gäller den röda och gräddgula färgen.

Thorleif Söderin

 

Svar: När det gäller gamla kulörer på fordon gäller inte de gamla färgkoderna, och då har man i princip två val – antingen har man turen att någon annan gjort en färganalys för ens fordon och fått fram aktuella färgkoder, eller så får man göra det själv. I det senare fallet får man ta med sig färgprov till färghandlaren som sedan tar fram en kulör med hjälp av färgprover eller med en spektrometer som analyserar färgens pigment digitalt.

Man får se till att ta med sig delar som har en oskadad färg som inte är solblekt eller missfärgad av gummi, eltejp eller olja. Rengör därför delarna noga – helst med en mild rubbing, typ lackrengöring, så att oxid och smuts verkligen försvinner innan analysen.

När det gäller Nymansprodukter så kan det vara idé att kolla med Upplands Bilfärg på telefon 018-14 04 01. De har lagt upp några recept på färger till Nymans olika fordon.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206