Värde på Husqvarna motorcykel från 1946

Fråga: Jag har en motorcykel, en Husqvarna 125 cc från 1946. Fint skick, det enda som fattas är originaltutan. Kan inget om motorcyklar och undrar om det finns något värde i en sådan.

 

Carina Jenner

 

Svar: Det är troligtvis en Husqvarna med modellbeteckningen 24 som du har. Den bör då vara svartlackerad och av den anledningen kallas dessa motorcyklar för ”Svartqvarna”. Motorn är på 118 cc . Värdet varierar beroende på flera faktorer. Högst värde betingar den om den är registrerad med nya registreringsskyltar, är besiktigad och i bra skick både utseendemässigt och mekaniskt. I så fall kan den vara värd uppåt en 10000-13000:- beroende på köpare.

Om den har kvar de gamla skyltarna och måste registreras på nytt är detta i sig en kostnad på minst ett par tusen kronor samt en del pappersarbete. Då hamnar värdet snarare på 7000-8000:-. Om den sedan behöver renoveras, nya däck med mera så är man snart nere i 4000-6000:-. Men det är hela tiden upp till köparen vad han/hon är villig att betala för ett visst exemplar.

 

Jim Lundberg

Rulla till toppen