Mustang Mamba år för år UPPDATERAD

Fråga: Hej Jag hade som 15-åring flera Mustang Mambor och tänkte nu på gamla dagar återuppliva den tiden genom att inhandla mig en Mamba för att sedan fixa till den så det blir lite skick på den. Vad jag har förstått så tillverkades denna modell mellan 1968-82, men jag skulle vara väldigt intresserad av lite mer historik genom åren. Alltså när fanns Mamba-2, Mamba-3 och Mamba3-GL, när kom motorn med svarta kåporna, när fick den de nya dekalerna och allt annat som har hänt genom åren. Detta för att enklare kunna renovera Mamban med rätt delar så man inte blandar mellan åren.

Lars

 

Svar: Jag har tyvärr inte fakta över samtliga årsmodeller, men jag har originalbilder på 1975 och 1976 års Mamba. Hoppas våra kunniga läsare/besökare kan fylla i resten! Har någon bilder på andra årsmodeller kan ni skicka dem till mig på jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger jag ut dem här.

Jim Lundberg

Mustang Mamba år för år UPPDATERAD
Mustang Mamba ur 1972 års broschyr

(Bild från Josefin Andersson – tack Jossan!)

Mustang Mamba år för år UPPDATERAD
Mustang Mamba ur 1975 års broschyr
Mustang Mamba år för år UPPDATERAD
Mustang Mamba ur 1976 års broschyr. Nyheter för året var tanklock i stål med bajonettfattning samt en liten verktygsväska under sadeln.
Mustang Mamba år för år UPPDATERAD
Mustang Mamba ur 1977 års broschyr.

(Bild från Robert Barkman – tack Robert!)

Rulla till toppen