Vilket bränsle i Amica A50?

Fråga: Vad är det för drivmedel till en trehjulig Amica A50? Det verkar vara en separat oljeburk i motorrummet för olja och sedan 95 oktan i tanken då?

/Conny

 

Svar: Jag har inga uppgifter om detta, men kolla med Trollbikers från Trollhättan. När man Googlar på Amica A50 så står det: ”Dessutom säljer vi Amica mopedbilar och TWS-mopeder”.  Det kan vara en sponsortext, men kolla med dem så får du säkert reda på vem som skrivit detta. Generellt så har man 95-oktanig bensin i tvåtaktare och tvåtaktsolja i oljetenken om motorn har separatsmörjning. Ibland kan man köra en separatsmord motor på oljeblandad bensin och inte ha olja i tanken, men det finns undantag där vissa ställen i motorn kräver olja via oljepumpen.

 

Från Thomas Sjölund kommer även följande svar: Om motorn är en Piaggio Ape-50 så är det 2-takt som gäller. Alltså blandas 2-taktsolja med bensin. Då vi på redaktionen inte sett modellen vet vi inte mer. Kolla på https://apeshop.dk/images/PDF_Kateloger/piaggio_ape%2050%20workshop%20manual.pdf

 

Jim Lundberg.

Rulla till toppen