Husqvarna Silverpil med för kort avgasrör

Fråga: Hej! Jag har en Husqvarna Silverpil där det är väldigt svårt att få tätt mellan avgasrör och ljuddämpare. Det verkar som om avgasröret är för kort då det bara går in i ljuddämparen ca 2-3 mm. Har försökt att förlänga avgasröret genom att trycka in ett rör med mindre dimension men har problem att få det tätt. Alternativet är väl att svetsa på en bit men det är väl inget vidare att svetsa på krom… Är det någon känner igen problemet och vet hur det kan lösas?

Björn

 

Svar: Avgassystemet på Husqvarna Silverpil består av två delar – en avgaskrök och en ljuddämpare. Den senare har ett fäste som ska sitta i ett öra på bakramen, precis under sadelns bakkant. Detta fäste är ”fix” och går inte att ändra/skjuta åt något håll. Antingen är då avgasröret för kort eller så är ljuddämparens anslutningsstos avkapad. Kolla med Torbjörn på TS-Trading om han kan hjälpa dig med mått eller nya delar.

Om du svetsar så förstörs kromet någon centimeter från själva svetsfogen. Möjligtvis kan en skicklig svetsare med TIG-svets minimera skadorna på kromet. Man kan även tillverka en övergång, men denna måste då bestå av två rör med olika diameter i varje ände vilket kräver tillgång till svets.

Jim Lundberg

Rulla till toppen