Impulskoppling till förgasartraktor

Impulskoppling till förgasartraktor

Publicerad

Fråga: Var kan man få tag i impulskoppling till förgasartraktor Volvo T 24?
Hälsningar Hans

Svar: Hej Hans! Hos åtskilliga traktorer som har magnettändning, bland annat Volvo T 24, är impulskopplingen integrerad i tändmagneten. Impulskopplingen har till funktion att underlätta och skapa en kraftigare gnista vid starten av motorn.

Den magnetapparat du skall ha på din Volvo T 24 har beteckningen Bosch JU 4 R2. Där ger impulskopplingen en tändförsening i startögonblicket på hela 42-48 grader. Med trasig impulskoppling blir motorn svårstartad.

Om impulskopplingen gått sönder på den tändmagnet du har på din Volvotraktor är det absolut enklast att du försöker få tag på en annan komplett tändmagnet. Annonsera i Classic Motor, kolla hos traktorskrotar, på marknader eller ta kontakt med någon som håller på med Volvos äldre traktorer. Bosch JU 4 R2 är inte ovanliga idag och var monterade på ett flertal av Volvos traktormodeller.

Lycka till med din Volvo T 24!

/Per Ericsson

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842