Söker Amal 89 förgasare till Husqvarna 112 SV

Fråga: Letar efter en förgasare till en Husqvarna 112 SV, skall enligt uppgift vara en Amal 89, men vad jag förstått passar även Amal 276? Hur vet man om man har rätt förgasare? Kan ju köpa en på en marknad utan att veta vart den suttit, kanske på en traktor! Skulle vara intressant att få en förklaring hur det hänger ihop med förgasare, bestyckning med mera. Finns det någon litteratur? Går det att köpa nytillverkade någonstans?

Jack

 

Svar: Jag har tyvärr inga bilder eller tekniska data för Husqvarna 112 SV. Amals förgasare har olika sifferbeteckningar som mest talar om hur själva förgasarhuset är utformat. Bestyckningen beror på vilken motor förgasaren sitter på. Kolla med Bas Motor i Hägersten. Du kan även hitta Amalförgasare utomlands. Hichcocks Motorcycles i England har Amalförgasare. Vill du veta mer fakta om Amalförgasarna kan du kolla på Jampot (Jampot betyder syltburk och är slang för de första, och klumpiga, bakstötdämparna som satt på en del engelska motorcyklar).

Är det någon som kan hjälpa Jack med bilder eller bestyckning för Husqvarna 112 SV? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen