Hur sätter man ihop en Husqvarna Flinta med fotväxel?

Husqvarna Flinta med tvåväxlad fotväxel

Hur sätter man ihop en Husqvarna Flinta med fotväxel?

Publicerad

Fråga: Har plockat isär en Husqvarna Flinta tvåväxlad fot och har nu börjat med att sätta ihop den. Följer beskrivningen i Stora Tvåtaktsboken och har kommit till momentet att sätta dit tärningen i spåret för medbringaren. Det är här jag får huvudbry. Har börjat med vänster blockhalva som det står i boken. Men är bilderna från en handväxlad motor? Måste jag tänka om och börja med höger blockhalva så att jag får dit växelförararmen och sedan tärningen i denna eller tänker jag fel?

Thomas G

 

Svar: Motorn i boken är mycket riktigt den handväxlade versionen. Tyvärr så var det många år sedan jag satte ihop en fotväxlad flintamotor och jag minns ärligt talat inte ordningen. Har för mig att det var 1996 när jag fixade min Skoterette. Men jag kan inte komma ihåg att det skulle ha varit särskilt knepigt. Jag lägger ut en sprängskiss på den fotväxlade motorns växelmekanism så kanske det kan hjälpa dig. Är det någon som skruvat med en fotväxlad  Husqvarna Flinta på denna sida av milleniumskiftet och kan tipsa Thomas om monteringen? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842