Är en grå NV Autoped unik?

Fråga: Hej! Jag har en NV 5 med ett instansat nr 53 på baknavet. Mopeden är alltså från år 1953. Min moped är lackerad i en grå och benvit färg och ”vackert” patinerad. Nu undrar jag i vilka andra kulörer än röd/vit och svart/vit NV 5 var lackerad i. Under vilka år kom de olika färgerna. Är det unikt med en grå/vit NV5?

Mvh

Staffan Eronn

 

Svar: Att det står ”53” på baknavet bevisar egentligen bara att navet är tillverkat det året men det är ändå en ganska säker uppgift. Om din Autoped är från 1953 så ska den ha 26-tums hjul och en motor med enbart i- och urkoppling av motorn med en liten spak bakom cylindern. Mig veterligt så var det ganska få Autopeder som var grå och vita i kulören. Man ser inte många av dessa grå ute på stan. Vet inte om det fanns grå Autopeder 1954 och 1955. Bäst är att du kollar med Nymans Vänner för säkra uppgifter och vilka lackkombinationer som kan ha förekommit.

Jim lundberg

Är en grå NV Autoped unik?
Artikelförfattarens grå Autoped. Rätt sadel och framlampa är numera införskaffade, men motorkåpor i rätt grå kulör (och årsmodell) saknas fortfarande (februari 2014) Originalmotorn med nummer 5923 saknas också – någon som sett den?
Rulla till toppen