Hur ser de olika ljuddämparna till Autoped ut?

Ljuddämpare till 1953 & 1954 års Autoped. Längden på slutröret skiljde sig åt på dessa årsmodeller.

Hur ser de olika ljuddämparna till Autoped ut?

Publicerad

Fråga: Hej! Finns det bilder som visar skillnaden mellan de olika typerna av avgasrör och ljuddämpare på NV Autoped? Skiljer sig dessa också mellan 31 cc motorn och den på 40 cc?

Mvh

Staffan Eronn

 

Svar: Den första NV Autopeden som kom 1953 hade en liten cylindrisk ljuddämpare med ett kort slutrör. 1954 års Autoped hade samma ljuddämpare, men med ett betydligt längre slutrör. 1955 bytte mopeden namn till Crescent Autoped och fick då en ljuddämpare av "padd-modell" som placerades under motorn. Avgaskröken går då rakt ner istället för att runda det främre ramröret som den gjorde på modellerna innan. Om det skiljer på ljuddämpare mellan 31- och 40-kubikarna vet jag faktiskt inte. Tyvärr så är alla mina reklambilder på Autopeden tagna så att ljuddämparen inte syns.

Jim Lundberg

Autopeden 1954. Tyvärr avbildade från "fel" håll.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fyrtaktande ILO Piano

3 kommentarer

LTA: Ställbart munstycke har jag efterso jag köpt en Bing-kopia 15mm. Den verkar gå bättre när den blivit varmare. Min bror rådde mig att kolla tändinställningen. Fast det verkar svårt. Jag har gjort det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842