Renovera strålkastare till Husqvarna Drömbågen

Fråga: Hej. Jag renoverar en Husqvarna ”Drömbåge” och har kommit till strålkastaren . Hur renoverar jag likriktare, säkringshållare och anslutningsplatta med nya delar? Likriktare, används den till att ladda batteriet med? Hur många ampere är säkringen på? Hur kopplas anslutningsplattan? Finns det något kopplingsschema till Husqvarna Drömbågen? Är det samma typ av strålkastare till Husqvarna modell 30 som till modell 281 (Drömbågen)? Vore mycket tacksam om du Jim kunde hjälpa mig med att besvara frågorna om strålkastaren!

Lars-Göran Vinsmo

 

Svar: När det gäller renovering av elektriska detaljer kan man i princip bara avlägsna oxid och limma eventuella sprickor i isolering. Likriktare går inte att laga utan måste bytas ut. Den går att ersätta med en vanlig kiseldiod (exempelvis 1N5404) som finns hos Kjell & Company.

Likriktaren i Drömbågen har endast till uppgift att ladda batteriet som i sin tur enbart ska driva tutan och parkeringsljuset. Säkringen i lamphuset ska vara på 1 ampere. Lamphuset till Drömbågen är inte samma som de äldre modellerna (Mod 21, 22, 24, 27, 28 & 30). Kolla med TS Trading som säljer reservdelar till äldre Husqvarna motorcyklar.

Jim Lundberg

Rulla till toppen