Värde på Puch Colorado

Fråga: Hej! Jag har en Puch Colorado som jag eventuellt tänkte sälja, jag vet att det är en ovanlig modell och den behöver ses över för att den ska rulla ute på vägarna igen. Det jag funderar på är hur mycket jag kan begära för den när jag ska sälja den, har fått en siffra tidigare på 12000 kronor och då har de inte ens sett vilket skick den är i. Eller är det värt att jaga delar till den och göra i ordning den själv?

Tacksam för svar.

Pia

 

Svar: Puch Colorado är en ovanlig mopedmodell som tillverkades en kort tid i början på 1970-talet. Motorn var fartvindskyld till skillnad mot fläktkyld vilket var vanligast på Puchmopeder. Nypriset var relativt högt och av den anledningen såldes inte så många Colorado.

Jag har ingen koll på vad en Colorado är värd idag, men jag vet att det finns folk som betalar bra för dem. Om jag får komma med ett högst personligt tips så tycker jag att du ska behålla den och fixa till den själv. Delar finns att få tag på – möjligtvis kan cylindern vara knepigare att hitta om den inte är samma som på senare Puchar. Sälj den när du går i pension så kan du ha roligt med den under tiden. Dessutom drar du eventuella investerare vid näsan och du slipper se din Colorado dyka upp på Blocket med jämna mellanrum och med högre pris varje gång.

Jim Lundberg

Rulla till toppen