Tvåväxlad Sachs som rycker på tvåans växel

Sachs tvåväxlade växellåda. Överst pedalmotorn, underst kickmotorn.

Tvåväxlad Sachs som rycker på tvåans växel

Publicerad

Fråga: Hej igen. Är det inte det ena så är det det andra sa kärringen när hon blödde näsblod. Senaste turen jag var ut på så började det att krångla med växlarna. När jag växlade upp till tvåan så gick den inte i förrän jag varvade lite. Sedan var det som om växeln hoppade ur ibland. Det liksom högg till som om att kedjan hoppade ett kugg. Motorn är en tvåväxlad Sachs med kickstart.

Tack på förhand!

Peter

 

Svar: Det här är ett klassiskt fel på den tvåväxlade sachsmotorn med handväxel. Det beror ofta på att medbringaren eller drevens tappar är slitna och knuffar isär varandra. Jag får hänvisa till tidigare frågan i ämnet Tvåväxlad Sachs där tvåan hoppar ur

 

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Majskolvar för rätta greppet

2 kommentarer

Josefine Andersson: Har ett par röda på min 50SS. Inga vibrationer och dessutom mjuka även om det är -30 ute. Inte för att jag kör moppe då. De svarta är däremot mycket hårdare oavsett temperatur och dämpar sämre.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842