Vad är det för hål i Sachs 98-förgasarna?

Fråga: För en tid sedan var det någon som frågade om Varför är det hål i min Amalförgasare? Hur som helst så väckte det en del funderingar då det visar sig att Sachs egentillverkade förgasare som sitter på SM98 motorerna modell 1932 har också lite svårbegripliga hål.

Jag har två stycken motorer med dessa hål i förgasaren. Det är två stycken ca 2-3 mm hål högt upp i trottelloppet, vända mot motorns insugningsrör. På trotteln finns två matchande längsgående diken/spår.

Till sist finns ett litet hål längst nere i botten på trottel loppet vänt nedåt mot motorn. Detta hål är max 1mm. Vilken funktion har dessa? i mitt huvud får jag det till missanpassning och lite tjuvluft. Men eftersom bägge motorerna härstammar från helt olika ägare så måste det vara en medveten konstruktion.

MVH

 

Bengt Göransson

 

Svar: Intressant! Jag vet faktiskt inte varför man gjort så här, men om det är likadant på två förgasare som kommer från olika håll bör det ju vara fabriken som borrat hålen. Någon som har en förklaring på alla dessa mystiska hål? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Vad är det för hål i Sachs 98-förgasarna?
I trotteln är det två längsgående spår som ligger mitt för hålen i förgasarhuset.
Vad är det för hål i Sachs 98-förgasarna?
I botten av blandningskammaren är det ett litet hål ut i det fria.
Rulla till toppen