Mustang Mamba som dör på treans växel

Fråga: Hej! Jag har en gammal Mustang Mamba som vill dö så fört man går upp på trean. Jag tror att felet är att huvudmunstycket är för litet men har ingen aning om vilken storlek man ska ha. Jag tänkte köpa ett munstyckesset men det finns inte till min förgasare (Bing 12mm). Kan man använda munstycken från nyare förgasare till denna eller måste man ha ett munstycke av samma märke?

Jonathan

 

Svar: Om man har för litet huvudmunstycke får man följande symtom: Motorn blir onaturligt varm, den blir slö och när man släpper på gasen från fullt så vill den gå fortare. Tändstiftet blir också vitt istället för brunt som är den normala färgen om förgasaren är rätt justerad.

Munstycken från andra fabrikat kan fungera om de bara passar rent fysiskt med gängan och liknande. Men det är inte säkert att numreringen är samma mellan fabrikaten så att ett munstycke som har storlek ”65” av ett fabrikat kanske inte har samma flöde som ett ”65” från ett annat fabrikat.

Din Mustang Mamba ska ha en Bingförgasare med 9,5 eller 10 mm borrning beroende på årsmodell. Ökar man borrningen måste man gå upp i storlek på huvudmunstycket annars blir blandningen för mager.

Jim Lundberg

Rulla till toppen