Söker kopplingshandtag till Monark Blue Arrow

Fråga: Hej! Jag söker fäste till kopplingshandtaget till min Monark M 550 Blue Arrow, 1955. Jag lyckades tyvärr spräcka detta när handtaget tog i garagedörren när jag rullade ut cykeln. Själva handtaget är ok, men fästet som sitter runt styret är sprucket.

Var hittar jag detta?

Joakim

 

Svar: Om själva fästet är gjort av aluminium kan du nog laga det genom lödning med ren zink. Det behövs bara en liten gasolbrännare, en bit zink (offeranod till båtmotor) och en rostfri cykeleker. Du kan läsa mer om detta här på hemsidan i artikeln Aluminiumlödning – löd med zink. Tänk på att aluminium mjuknar efter uppvärmning och det tar några dagar innan det hårdnar igen. Om det handlar om bromshandtag skulle jag vara mer försiktig då det kräver att man gör en bra reparation på en sådan säkerhetsdetalj.

Kolla annars med TS Trading om de har handtag. Eller Ola Ingesson (telefon 070-326 95 64) samt C-G Jansson (telefon 070-229 68 43). Du kan givetvis annonsera gratis efter delarna i Classic Motors privatannonser så ser tusentals motorintresserade din annons.

Jim Lundberg

Rulla till toppen