Varför flödar min Bingförgasare?

Varför flödar min Bingförgasare?

Publicerad

Fråga: Har en Bingförgasare som flödar över. Innan start flödar den ingenting, men efter att det tänder och man ger gas, droppar det och plaskar under förgasaren. Sen kör man lite och det verkar som att det inte rinner över när motorn gör åt bränsle. Men sen på tomgång så börjar droppandet igen. Jag har ny flottör, och pipen i flottörlocket är det fri passage i. Har också kollat så att flottörens spets täpper till.

Magnus

 

Svar: Det låter ändå som att flottören inte gör vad den ska. I flottörhuslockets hål finns det ett säte där nålen ska täta mot. Här kan det uppstå slitage och det kan även fastna skräp på sätets yta. Börja med att blåsa rent i detta hål. Testa med att slipa in nål och säte mot varandra. Doppa nålen i någon polerpasta som exempelvis Autosol. Stick sedan in nålen i sitt hål i flottörhuslocket och vrid den fram och tillbaka ett antal gånger. På detta vis får nål och säte samma vinkel och form vilket är en förutsättning för att det ska bli tätt.

Kraftiga vibrationer kan också ge flottören problem med att hålla tätt. Kolla att skruvarna till samtliga motorfästen är åtdragna.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken gänga på bensinkranen till Husqvarna Silverpil?

2 kommentarer

Rexmja: Hej Vilken gänga vet jag ej, men tror att detta är rätt packning. Kolla...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206