Varför flödar min Bingförgasare?

Fråga: Har en Bingförgasare som flödar över. Innan start flödar den ingenting, men efter att det tänder och man ger gas, droppar det och plaskar under förgasaren. Sen kör man lite och det verkar som att det inte rinner över när motorn gör åt bränsle. Men sen på tomgång så börjar droppandet igen. Jag har ny flottör, och pipen i flottörlocket är det fri passage i. Har också kollat så att flottörens spets täpper till.

Magnus

 

Svar: Det låter ändå som att flottören inte gör vad den ska. I flottörhuslockets hål finns det ett säte där nålen ska täta mot. Här kan det uppstå slitage och det kan även fastna skräp på sätets yta. Börja med att blåsa rent i detta hål. Testa med att slipa in nål och säte mot varandra. Doppa nålen i någon polerpasta som exempelvis Autosol. Stick sedan in nålen i sitt hål i flottörhuslocket och vrid den fram och tillbaka ett antal gånger. På detta vis får nål och säte samma vinkel och form vilket är en förutsättning för att det ska bli tätt.

Kraftiga vibrationer kan också ge flottören problem med att hålla tätt. Kolla att skruvarna till samtliga motorfästen är åtdragna.

Jim Lundberg

Rulla till toppen