Hoppande växlar på tvåväxlad Sachs

Oljepluggen med dess styrtapp (inringad) Men felet ligger nog hos medbringaren och drevens tappar.

Hoppande växlar på tvåväxlad Sachs

Publicerad

Fråga: Hej, behöver en ny oljeplugg till en Sachs handväxlad/tvåväxlad, har för mig att oljepluggen har en förhöjning så att växlarna ligger kvar? Eller kanske det är något annat som gör att växlarna hoppar ur? Tar tacksamt emot tips!

Mvh

Nettan

 

Svar: Oljepluggen i den tvåväxlade (hand) sachsmotorn har mycket riktigt en förlängning som tjänstgör som styrtapp åt den gaffel som för medbringarskivan (skivan med fyra runda hål) mot den växel man valt med handtaget uppe på styret. Jag tror nog inte att felet ligger hos din oljeplugg, men om dess tapp är sliten, krokig eller skadad på något vis bör den ju bytas. Delar till din sachsmotor hittar du bland annat hos Rösebäckens Cykel & Motor.

Att tvåans växel vill hoppa ur på denna motor är ett klassiskt fel och jag får hänvisa till tidigare frågor om detta.

Tvåväxlad Sachs där tvåan hoppar ur

Ännu en tvåväxlad Sachs där tvåan hoppar ur

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Majskolvar för rätta greppet

2 kommentarer

Josefine Andersson: Har ett par röda på min 50SS. Inga vibrationer och dessutom mjuka även om det är -30 ute. Inte för att jag kör moppe då. De svarta är däremot mycket hårdare oavsett temperatur och dämpar sämre.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842