Suzuki K50 med kickproblem

Fråga: Halloj där! Har ett stort problem (enligt mig själv) Med min Suzuki K50. Som jag ser det är det kickaxeln som är boven i dramat, men ändå inte. Kicken är helt stum och rör sig inte ur fläcken. Men har undersökt kolven/cylinder m.m. Inget fel där. Det konstiga här är att kicken fungerar en kort stund efter det jag pillat där, men låser sig och blir stum igen. Att lägga i växlar fungerar men därefter så är hela maskineriet ”låst.”

Trodde först att det var något med kopplingen, så jag provade och ställa in hårdheten/kopplingens ”draglängd” ner i fästanordningen i motorn. Det fungerade att kicka några gånger efter det. Men nu vill den inte alls 🙁

Hjälp!

Patrik Lovén

 

Svar: Jag har tyvärr aldrig skruvat med Suzuki K50. På bilden ovan ser man hur kickmekanismen ser ut inne i motorn. De inringade delarna är den spärrmekanism som hakar tag inne i drevet på bilden när man kickar och som sedan släpper taget när kicken går tillbaka till ursprungsläget. Konstruktionen är samma som i vissa engelska växellådor och bör inte kunna orsaka att kicken blir stum. Om denna typ av mekanism blir sliten brukar det leda till att kicken slirar – inte blir stum.

Någon som känner till detta problem på K50? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen