VW: fördelare

Fråga: Jag har en fråga angående en vakuumdosa på en fördelare. Det gäller återmontering av denna efter renovering (legat utomhus i många år, en VW 34 hkr motor). Vakuumdosan har en stång med en kultapp ytterst. Denna skall sitta i motsvarande enhet på fördelaren, underst sitter en liten bladfjäder som trycker fast kultappen i urformat hål. Stången har vidare ett litet uttag på cirka 1 millimeter som verkar ha något med monteringen att göra. Jag får helt enkelt inte dit denna stång. Det är snålt om utrymme. Man skulle behöva trycka in stången och luta uppåt för fastsättning.
Verkar ej heller som motsvarande fastsättning av stången i vakuumdosan går att lossa (går bara runt – trodde först den var fastgängad) för att montera stången först på fördelaren och sedan montera vakuumdosan på densamma.

Svar: Jag gissar att det ska sitta en låsbricka i uttaget på tappen. Det finns en bra beskrivning på hur man renoverar fördelare till luftkylda VW-motorer på Boxerville (klicka för att komma till sidan). Hoppas den kan ge dig lite tips.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen