Hur många John Deere Sprintfire snöskotrar såldes det i Sverige?

Fråga: Hejsan. Nu är mopedsäsongen på väg mot sitt slut här i skogarna och snöskoterfrossan börjar att bubbla och påminna om att snart äntligen får man åka ut i det vita guldet. Jag har några trevliga gamla Yamaha snöskotrar, men förra vintern så råkade jag snubbla över en udda fågel nämligen en John Deere Sprintfire från 1983 och den fick följa med hem. Den var i hyfsat skick chassimässigt och den mattan som är ”omöjlig” att få tag på var riktigt fin. Däremot så var den vattenkylda Kawasakimotorn i lådor och delar fattas och lite är trasigt. Turligt nog så är kolvarna fina, för de är ännu mera omöjliga att få fatt på än en originalmatta. Jag har sökt runt på internet och funnit en del info om modellen.

Den tillverkades under 3 år. 1982 (146st) 1983 (2400st) och 1984 (288st) Så det är ganska få tillverkade totalt. Min fråga till er är, hur många Sprintfire såldes det i Sverige av varje årsmodell?

Tack så mycket

mvh Robert Barkman. Fredriksberg, Dalarna.

 

Svar: Jag har tyvärr ingen koll på snöskotrar, men det har säkert våra läsare och besökare! Är det någon som kan hjälpa Robert med detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Hur många John Deere Sprintfire snöskotrar såldes det i Sverige?
Hur många John Deere Sprintfire snöskotrar såldes det i Sverige?
Rulla till toppen