När slutade Husqvarna med ILO-motorer i 98-kubikarna?

Fråga: Hej Jim. Jag har köpt en gammal Husqvarna 98cc har två frågor. Min har ILO-motor. När slutade Husqvarna använda sådana? Har läst någonstans att dom hade det innan dom byggde egna motorer eller är det fel?

Min nästa fråga: Tanken ligger löst bredvid hur sätter man dit den på ramen hittar inga fästen till den finns heller inga skruvhål i tanken. Det finns två stycken hack på insidan av tanken. Ska det sitta någon plåt som spänner mot dessa hack som sedan går under ramen för att hålla den på plats?

m v h

Johan

 

Svar: Jag har inget exakt årtal, annat än att det måste ha varit på 1930-talet. Husqvarna mer eller mindre kopierade den tyska ILO-motorn på 98 cc. Tittar man i Husqvarnas reservdelslistor från tiden så är det många delar som passar i både ILO-motorn och Husqvarnas egen motor.

När det gäller tankens infästning på ramen så saknar du förmodligen fästanordningen M28015 (inringad i bilden).

Jim Lundberg

När slutade Husqvarna med ILO-motorer i 98-kubikarna?
Husqvarna kopierade ILO:s 98-kubiksmotor så pass att många delar passar mellan motorerna. I Husqvarnas reservdelskataloger har många delar en asterix (*) före artikelnumret och dessa delar passar då även till ILO-motorn
Rulla till toppen