Värde på ILO Piano-motor

Värde på ILO Piano-motor

Publicerad

Fråga: Vad kan en sådan här ILO-motor vara värd? Den är i gott skick och startar direkt.

Jonas

 

Svar: ILO Pianomotorer är inte de dyraste på marknaden. En kompis köpte en Pianomotor på Uppsalamarknaden nyligen och gav 200 kronor för den. Motorn saknade då cylinder, topp och tändsystem. Din motor är en tvåväxlad motor med kickstart vilket är en relativt vanlig ILO-motor, kanske undantaget kickstarten. Topplocket på din motor är inte original utan kommer förmodligen från en japansk moped.

Även om en gammal motor startar och går bra kan den behöva någon form av renovering eller service om den ska fungerar pålitligt på vägarna och sådant kostar pengar. Om din motor är otrimmad och inte ändrad på andra sätt kanske den kan vara värd 500-1000 kronor beroende på köpare.

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842