Söker sadel till Rex Solospeed

Fråga: Hej! Har en Rex Solospeed från 1954 tror jag. Som saknar sadel. Har du någon koll om det finns från någon annan modell som passar denna eller eventuell nyproduktion? Eller kanske tips på var man ska börja leta?

Tack på förhand/Magnus

 

Svar: Jag har tyvärr ingen bild på en Rex Solospeed från 1954. Bara reklambilden ovan från 1952 som dessutom är svår att se detaljer på. På 1950-talet fanns det flera olika fabrikat på sadlar till motorcyklar, men jag vet inte vad Rex använde. Veteranmarknader är ett tips (Västeråsmarknaden den 29 november) eller att annonsera i Classic Motors privatannonser vilka läses av tusentals motorintresserade varje månad.

Men först måste du ju veta vad du ska leta efter. Är det någon som vet vad sadeln har för fabrikat på en Rex Solospeed från 1954? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan. Har någon en bild på rätt sadel så kan ni skicka den till mig på jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger jag ut den här. Det finns en tvåsitsig variant (tung mc)  som heter Telespeed, men den har en helt annan fjädring på förarsadeln med lågt placerade fjädrar, parallellt med rören i bakramen (1952).

Jim Lundberg

Rulla till toppen