Crescent Compact som tappar orken på fullgas

Fråga: Jag köpte en Crescent Compact tvåväxlad hand häromdagen. När jag var ute och provkörde började den ”sladdra” eller tappa ork på fullgas. Jag har provat att köra med tankventilen öppen, men ingen skillnad, jag har även rensat ur massor skit i förgasaren. Även där blev det ingen skillnad. Vad ska jag göra?

Gustav Berggren

 

Svar: Det låter som att det är dags för att rengöra bensintanken ordentligt om du hittat mycket skräp i förgasaren. Nu vet jag inte om du har fast eller ställbart munstycke, men om du har det senare kan du testa med att öppna munstycket när motorn börja tappa orken. Om den går bättre när munstycket öppnas är det bränslebrist som är boven, förutsatt att inte hela bensintillförseln är igenkorkad. Det sitter ett bensinfilter på bensinkranen (inne i tanken) som kanske behöver rengöras. Då får man skruva bort kranen från tanken. Ta av slangen från förgasaren och öppna kranen. Det ska komma en ordentlig stråle om allt är bra. Kolla även att det är fri passage i bensinröret på flottörhuslocket.

Det finns ett scenario till. Det kan ha lossnat en större sotflaga i avgasröret som hindrar avgasflödet. Även detta kan få motorn att tappa orken.

Jim Lundberg

Rulla till toppen