Renovera eller byta förgasare till Piaggio Ciao?

Fråga: Vilket är bäst – renoveringssats eller ny eller begagnad förgasare till Piaggio Ciao? Vad är det för plastmuff till insuget? Jag har ingen – behövs den?

Bengt Arvidsson

 

Svar: Normalt så slits en förgasare väldigt lite och det som brukar ta slut är flottörventilen och så småningom även trotteln som ju är en rörlig del. Om förgasarhuset är helt och inte spräckt eller sönderskruvat så kan man börja med en ordentlig rengöring. Om inte detta hjälper så kan man byta nämnda detaljer. Förgasarbyte brukar man bara göra om den har gått extremt länge eller är skadad på något vis. Kolla exempelvis med EHR motor när det gäller delar.

Jag vet inte exakt vad du menar för plastmuff, men det sitter en insugningsljuddämpare (svarta burken längst till vänster på bilden) på förgasaren som dämpar ljudet ur den. Ur den synpunkten är den inte nödvändig, men det kan mycket väl vara så att bränsleblandningen påverkas om denna dämpare saknas. Dessutom sitter det förmodligen ett luftfilter i den (eller i förgasaren) Skaffa en sådan så går mopeden tystare, får ren luft och förgasarinställningarna kommer att stämma.

Jim Lundberg

Rulla till toppen