Vilket mått på axiallagret i kopplingen på Suzuki K50

Fråga: När du river Suzukimotorn skulle jag vara tacksam om du kunde mäta hur stora brickorna på var sida om kopplingslagret – det så kallade flatlagret. Har inte kunnat hitta uppgifter nånstans på dessa mått. Vet du om det går att hitta flatlagret nånstans? Har inte hittat nåt hos de så kallade mopedhandlarna. Kan jag få måttet på det också? Tack på förhand!

Karl

 

Svar: Axiallagret i kopplingen på Suzuki K50 ligger mellan kopplingskorgen och dess nav. Det består av två härdade brickor med en skiva med rullar mellan sig. Måtten på delarna är följande: Översta brickan: 17,4x32x1,5 mm, understa brickan: 21,3x32x0,8 mm, skivan med rullar: 21x32x1,8 mm. Rullarna är 8 till antalet och har måtten 2×2,5 mm (DxL).

Jag vet tyvärr inte var detta lager går att hitta om inte mopedhandlarna kan få fram det. Det kan finnas någon industriell variant. Kolla exempelvis med Jacking AB på telefon 0220-133 22. En variant kan ju vara att svarva till en bricka i lagerbrons som ersättning. Denna bricka bör då ha någon form av oljespår som kan leda in oljan mellan alla delar. Denna lösning hittar man på andra motorer. Lagret arbetar ju bara när man drar in kopplingen.

Jim Lundberg

Rulla till toppen