Värde på Panther motorcykel från 1957

Fråga: Hej! Jag har fått ärva en motorcykel av märket Panther, årsmodell 1957. Dock kommer jag att sälja den och skulle vilja ha lite information om hur mycket den eventuellt kan vara värd. Motorcykeln är i mycket fint skick. Den har åländskt regnummer.

Tack!

Carina

 

Svar: Din motorcykel är en Panther M75 på 350 kubik. Modellen tillverkades mellan 1948 till 1962. Den såldes även under namnet Svalan. Det bästa när det gäller värdering av gamla fordon är att gå in på exempelvis Blocket.se och kolla vad andra begär för ett fordon av samma modell och skick. Jag har kollat och hittade en annons på en Svalan som ligger ute för 18 500:-

Av bilderna framgår att den saknar tankdekaler, har ett reparerat avgasrör och något pedalgummi är ersatt med en slangbit. Allt sådant här sänker värdet även om det inte är dramatiskt. Panther är ingen vanlig motorcykel i Sverige om man jämför med samtida Triumph, BSA, BMW och Norton, för att nämna några.

Ovanliga fordon kan vara mer värda för att de är ovanliga, men lika ofta kan de vara mindre värda eftersom få känner till dem. Du kan annonsera ut den i tidningen Classic Motors privatannonser, vilket är gratis, så kan många motorintresserade se din annons.

Jim Lundberg

Värde på Panther motorcykel från 1957
Värde på Panther motorcykel från 1957
Värde på Panther motorcykel från 1957
Rulla till toppen