Hur många kugg på dreven till Rex Villiers Telespeed 1950?

Fråga: Har en Rex Villiers Telespeed 1950. Någon som vet antal kugg på bakdrev och storlek på kedjan till denna? Jag har köpt en reservdelsbok till den men där stod det ” Ange antal kugg”. 😉 Har köpt en som jag håller på att väcka till liv igen och det saknades vitala delar.

Vet ej hur detta forum funkar riktigt. Postade en likadan fråga i en annan tråd i samma ämne, men äldre trådar kanske inte ”poppar upp” igen?

Christer Andersson

 

Svar: När det gäller frågorna på Classic Motors hemsida så är det bäst att ställa frågan direkt till ”Fråga Experten” så hamnar den på startsidan. Att bara skriva in en följdfråga i kommentarsfältet till en befintlig fråga kan vara osäkert då vi bara ser denna kommentar till höger på startsidan tills nästa kommentar dyker upp vilket kan vara en fråga om några minuter.

Angående dreven till Rex Telespeed så har jag inte heller någon uppgift om detta så vi lägger ut det som en efterlysning. Är det någon som har en Telespeed eller uppgift på antal kuggar som Christer vill veta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Kedjan bör vara en med måtten 1/2″x5/16″ och en rulldiameter på 8,51 mm. Denna kedja heter i så fall 428 hos din MC-handlare. Se bara upp med förstärkta kedjor som kan vara betydligt bredare än originalet och som därför kan ta i både motorblock och ram.

Jim Lundberg

Rulla till toppen