Värde på Monark Monarped från 1959

Fråga: Hej ska köpa en Monarped från 1959. Hur mycket kan de vara värda? Vill veta lite fakta om dem om du vet det och vart man kan få tag i originaldelar

Jocke

 

Svar: Det är svårt att värdera en moped man inte har sett. Det bästa är att gå in på Blocket och liknande sajter och kolla vad mopeder i liknande skick kostar. Delar till Monarpeden finns på veteranmarknader och exempelvis Tradera. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser så ser tusentals motorintresserade din annons.

 

När det gäller Monarpeden som modell så kom den 1953. Då hade den en enväxlad ILO FP 50-motor och stora (26″) hjul. Året efter krympte hjulen till 24″ och den fanns även med en enväxlad Pilotmotor med remdrift. 1955 kom den tvåväxlade ILO-motorn som hette G50. Året efter fick ILO-motorn remdrift i transmissionen och kallades för Piano. Monarpeden kom sedan i massor av modeller där den mest exklusiva var La Strada med dubbla avgasrör. Mer om Monark Monarped kan du läsa om i artikeln Fakta om Monark Monarped 1959. Mer fakta om denna moped kan du hitta här.

 

Jim Lundberg

Rulla till toppen