Nummerskylt saknas

Fråga: Är det någon expert som har en teori om varför många bilar som är avställda under sent 1970-tal och tidigt 1980-tal saknar en eller båda registreringsskyltarna?
Detta gäller i synnerhet Tjorven har jag märkt (registrerad som lastbil).

/Fredrik

Svar: Det här var långt innan man kunde ställa av och på bilar via en app i telefonen. På den tiden var man tvungen att skicka in skattemärket till bilregistret för att få tillbaka det som fanns kvar av skatten. Skattemärket måste dessutom vara helt så de kunde avläsa registreringsnumret och därför fick de som ville skicka in hela den bakre skylten, Litade man inte på posten eller var sent ute åkte man till sin residensstad och besökte bilregistrets kontor. I slutet av höstmånaderna blev det ibland en kö av folk med tummade registreringsbevis, försiktigt bortskrapade skattemärken och en och annan registreringsskylt under armen.

Tjorven tillhörde i de allra flesta fallen Posten. Jag tror inte att de ställdes av med jämna mellanrum. Min teori är att de ställdes av i stora mängder när de ersattes av Opel Kadett med skjutdörrar.

Robert Gustavsson

Fler teorier? Lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Rulla till toppen