DKW: museiföremål?

Fråga: Jag har en DKW cabriolet 1939 i relativt orenoverat skick med rostrosor i lack, och krom som delvis lossnat från kofångare. Bilen är rent mekaniskt i bra skick med nya bromsband och fick elsystemet utbytt på 1960-talet. Det är i princip bara att ställa på den och köra.
Bilen har mycket patina och är då populär i sådana kretsar, men jag tror att de flesta skulle uppskatta den i utställningsskick. Jag tycker det är synd att renovera bort patinan och funderar nu om museer kan vara intresserade och i så fall vilka. Kanske ni vet?

Svar: Grattis till en kul bil. Visst kan museer vara intresserade av din bil men deras behov av utställningsbilar varierar. Nu framgår det inte om du vill sälja bilen till ett museum eller bara ha den utställd, men jag skulle börja med att höra mig för hos museer i min närhet. Adresser till de flesta bilmuseer i landet hittar du exempelvis i vår senaste ”Motor Turist på väg” som du kan köpa genom vår webshop. Är det så att du bara vill ha den utställd kanske till och med en lokal bilhandlare kan vara intresserad av låna bilen som ”skyltexemplar”.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen