Var sitter ramnumret på Husqvarna 4312? UPPDATERAD

Fråga: Har köpt en Husqvarna moped, typbeteckning 1008 HVA 4312 tvåväxlad. Nu sitter en Flintamotor på. Jag önskar veta var ramnumret brukar sitta. Mopeden är målad flera gånger så jag vet inte var jag skall börja leta/ta bort färg. Förre ägaren har även sågat bort fotpinnarna med bakbromsdelen, men har nu köpt nytt och skall försöka svetsa på upphängningar. Var kan man se bra bilder på hur hålen till fotpinnarna skall sitta?

Snälla, önskar svar, har dina två böcker om mopeder och gamla bilar läser ofta i dessa, mycket trevligt skrivet och med mycket information.

Sören Holmberg

 

Svar: Jag har tyvärr inga uppgifter om ramnumrets placering på Husqvarna 4312, men det har säkert någon av våra kunniga besökare. Samma sak när det gäller fotpinnarnas montering. Någon som kan hjälpa Sören med detta? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan. Om någon har en bild på fotpinnarnas infästning kan den skickas till mig på jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger jag ut den här. Eller en inskannad reservdelslista.

Roligt att du tycker om böckerna!

Jim Lundberg

Uppdaterad 2015-08-05:

Från Christer Karlsson har vi fått nedanstående tre skisser. Han hälsar följande:

”Hej! Bifogar några bilder från reservdelskatalogen på fotpinnedelarna. Det finns minst tre olika varianter av denna moped.”

Var sitter ramnumret på Husqvarna 4312? UPPDATERAD
Var sitter ramnumret på Husqvarna 4312? UPPDATERAD
Var sitter ramnumret på Husqvarna 4312? UPPDATERAD
Rulla till toppen