Värde på okörd Crescent Skoterett från 1964

Fråga: Hej, Jag har fått tag på en Crescent Skoterett från 1964 som har gått 5 km. Mopeden är körd 1964 från butiken och är sedan ställd i garaget. Jag köpte mopeden i fredags och den är helt orörd och ser ut helt som ny, vet ni vad den kan vara värd? Är det ovanligt att de gått så lite och att den är helt orörd sedan 1964?

Jesper Ahlström

Svar: Att hitta en drygt 50 år gammal moped som bara rullat 5 kilometer är ovanligt. Det händer fortfarande att gamla cykelhandlare som läggs ner har haft en och annan osåld moped i gömmorna, men vanligt är det inte. Problemet med ett osålt fordon är att det som gör det unikt är den låga körsträckan. Det innebär i sin tur att ju mer man använder fordonet, desto mindre unikt blir det vartefter milen rullar på.

Sedan kan man ju som ägare strunta i detta och bara vara nöjd med att ha ett oslitet fordon att köra på. Viss service kan ändå behövas då gummitätningar och liknande åldras och blir stela med tiden. Att ge sig på en värdering av en sådan här lågmilare är svårt. Nyligen såldes en Skoterett som renoveringsobjekt på Tradera för drygt 1300 kronor, medan fina exemplar går för 7000-8000 kronor. En moped som bara rullat 5 kilometer bör ju toppa det i värde. En samlare kanske är den troligaste köparen då mopeden förmodligen hamnar på något museum eller liknande. Samtidigt är det lite trist med fordon som inte används. Fast det är ju alltid upp till ägaren.

Jim Lundberg

Rulla till toppen