Tändningsinställning på Suzuki GT 380

Fråga: Hej. Jag hjälper min svärfar med att återställa en Suzuki GT 380 från 1972-74 och min fråga är hur man ställer in tändningen på dessa tre brytare?

Kristian H

Svar: Jag har tyvärr inga tekniska uppgifter till Suzuki GT 380, men det finns en servicemanual på nätet. Det finns även ett diskussionsforum för denna motorcykel där man kan ställa frågor om all möjligt som rör GT 380. Generellt när man har med fler än en brytare att göra så brukar det vara så att en brytare är ”referensbrytare” som sitter fast monterad på tändplattan och som man ställer tändläget med på en cylinder genom att vrida hela tändplattan – vanligtvis cylinder 1. Övriga brytare sitter på slitsar och går då att flytta framåt eller bakåt relativt rotationsriktningen så att tändläget även blir det rätta för återstående cylindrar.

Förtändningen på Suzuki GT 380 ska vara 24 grader (eller 3 mm mätt på kolvens läge före dödläget). Brytaravståndet ska vara 0,35 mm. Som alltid vid tändningsinställning ska man börja med att justera in brytaravstånden.

Jim Lundberg

Rulla till toppen