Information och delar till Apollo Monte Carlo

Fråga: Hej Jim. Jag har precis införskaffat mig en Apollo Monte Carlo som jag har några funderingar över. Vilka år tillverkades denna modell har sökt på nätet och bara hittat årsmodell 1957. Var det ända året? Sedan undrar jag om ram och kåpor är samma till Crescent 2000 då jag saknar de nedre kåporna som sitter på varsin sida av motorn som täckplåt upp mot ramen. Samt listerna som sitter på bak- och framskärm. Läste i ett annat forum att det var samma list som satt på instrumentbrädan på amazon. Någon vänlig själ som kan verifiera om det stämmer? Tacksam för svar då man ska börja leta efter dessa saknade delar i vinter.

Mvh Johan

 

Svar: Mopeden Apollo Monte Carlo såldes av M. Berlin & Co i Värnamo. Modellen har många likheter med Crescent 2000 som tillverkades av Nymans Verkstäder i Uppsala. Med största sannolikhet har företagen haft ett samarbete i och med denna moped, men tyvärr så har jag inga fler uppgifter om detta.

Att listerna på mopeden skulle vara samma som på instrumentbrädan i Volvo Amazon är kanske en sanning med modifikation. Det kan ju vara så att dessa lister har samma profil, men knappast samma längd och ändavslut. Om profilen är lika kan man förmodligen modifiera amazonlisten så att den passar på mopeden.

Någon som vet mer om detta och om Johans Apollo? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen