Honda MT 5 som bluddrar när man gasar

Fråga: Hej Jim. Jag har en Honda MT 5 som jag för två veckor sedan. Köpte ett 5,5 hästars Athena cylinderkit till den. Innan så hade jag originalcylinder och den gick som en klocka men så ville jag få ut lite extra fart ur den så jag köpte en 5,5 a. Jag satte på cylinderkitet på moppen och nu har jag kört cirka 35 mil så den är inkörd.

Men problemet med den är att om jag ligger på låga varv och sedan ger den mer än halv gas så bara bluddrar den, men om man ligger på höga varv och ger den mer än halv gas så ibland orkar den ligga och varva men oftast så bluddrar den bara. Allt annat på den är original. Jag har gjort rent förgasaren men hittade ingen skit. Innan jag monterade på det nya cylinderkitet såg tändstiftet ut som det skulle men nu är det typ matt svart. Tacksam för svar

MVH William

 

Svar: När man trimmar en motor ändrar man förhållandet mellan motorns olika delar och stämmer delarna inte överens kan det bli problem. Om man bara byter ut cylindern till en med större insug kommer gasgenomströmningen i förgasaren att öka rejält. Detta betyder att trottelnålens läge och huvudmunstyckets storlek måste anpassas till nya förhållanden.

Om motorn bluddrar (tolkar det som fyrtaktar) är blandningen för fet, vilket det svarta tändstiftet också indikerar. Testa olika munstycken och höjder på trottelnålen. Eventuellt måste du skaffa en större förgasare som lirar bättre med trimcylindern. Då kan det även bli aktuellt med att byta till ett avstämt avgassystem.

Jim Lundberg

Rulla till toppen