Kopplingskorgen lossnar inte på Puch Dakota

Fråga: Hej! Jag är i full färd med motorrenovering på min Puch Dakota och jag har kommit så långt på kopplingen som att plocka bort lamellerna och mellanbrickorna där. Men när jag försöker plocka bort navet (som stålskivorna hakar fast i) så kan jag rubba den en halv centimeter ut från axeln, utan problem. Där tar det stopp så pass hårt att jag varken med våld eller smörjmedel kan få loss den.

Själva korgen baktill verkar röra sig fritt den också innan navet säger stopp. Har jag missat någonting? Vad jag har kunnat se så ska det inte finnas någon fästanordning kvar och navet ska ju enligt en video på youtube bara gå att ploppa in den dit.

Mvh Sune

 

Svar: Kopplingskorgen ska bara halka loss från axeln utan större problem. Det sitter en bronsbussning i kopplingens nav och om det bildats grader i änden på vevaxeltappen kan det vara svårt att dra nav och bussning över dessa grader. Tryck in korgen i botten och kolla om det finns några skador på axeln som kanske måste putsas bort. I Stora Tvåtaktsboken, del 1 finns en komplett reparationsanvisning för Puch V 3-motorn.

Jim Lundberg

Rulla till toppen