Byta ljuddämpare på Suzuki GSX 400

Fråga: Hej! Jag har köpt en gammal Suzuki GSX 400 F ifrån 1982, och jag har en fundering om att byta ljuddämpare, har kollat på detta. Så tänkte kolla om det är något jag måste tänka på eller om det är bara till att byta?

Tack på förhand!

Mvh

Oskar

 

 

Svar: Om man byter till en annan modell än originalljuddämparen så kan det bli aktuellt med att bestycka om förgasaren. Testa med att köra motorcykeln några kilometer på halv gas och stäng sedan av motorn i farten och rulla in till vägkanten. Skruva ur tändstiften och kolla färgen på isolatorfoten. Om stiftet är kritvitt är blandningen för mager, är det svart är blandningen för fet.

Rätt blandning ger brun färg på isolatorfoten. Vid detta test är det förgasarnas låg- och mellanfartsregister som arbetar. Gör om testen, men nu på full gas (eller så mycket du vågar) och kolla tändstiften igen. Samma sak med färg/blandning gäller här, men nu är det huvudmunstycket som arbetar.

Kolla även att de nya ljuddämparna går fritt från hjulaxeln. Originaldämparna har rätt stora urtag för hjulaxeln. Sedan kan ju Bilprovningen ha synpunkter på ljudnivån.

Jim Lundberg

Rulla till toppen