Fortsatta problem med kopplingen på Husqvarna Lyx

Fråga: Hej! Kan du kolla min förra fråga som heter ”Problem med frikoppling på Husqvarna Lyx” Testade att göra det du tipsade om, men får ändå inte det att fungera:( Jag undrar om du kan kolla kommentarerna som jag skrev på artikeln (skrev vad som händer när man testar de sakerna som du tipsade om) och kanske komma med något tips om vad du tror det kan vara som strular. (som kommentar då).

Tomas ”en nostalgiker”

Tacksam för svar!

 

Svar: Det bästa är att sätta sig ner i lugn och ro och försöka sätta sig in i vad som händer med samtliga delar när man frikopplar. Jag förutsätter att kopplingens tryckstift är korrekt shimsad så att kopplingsarmens frigång är ca 15 mm mätt mellan armen och oljepluggen.

Kolla så att alla lameller verkligen är plana – lägg dem på en glasskiva eller liknande för kontroll. Fiberlameller kan svälla över tid så koll att de löper lätt i sina spår i korgen. Montera kopplingen och sätt en vanlig skruvtving tvärs över motorn så att tvingen trycker på kopplingens tryckstift. Dra åt tvingen sakta och undersök vad som händer med kopplingen. Rör den sig snett? Går den tungt? Hakar något i något?

Jim Lundberg

Rulla till toppen