Byta remskiva på Husqvarna Novolette

Fråga: Hej! Jag har en tvåväxlad Novolette som går som ett skott. När den väl är i rullning, vill säga :-). Den är vä-ä-äldigt slö vid start från stillastående, och inte speciellt villig att dra upp min kropp för backar. Men oj vad den svischar fram i sommarkvällen när det är plant! Jag misstänker därför att det sitter fel remhjul (remfälg) bak på den. Efter diverse googling ser jag att enväxlade Novoletten har kortare rem till 56:an än den tvåväxlade har. Troligtvis fel bakhjul med andra ord, då det torde tyda på olika remhjulsdiametrar? Passar remhjulet från en 26″ Novolette på ett 24″ hjul? Sådana har jag nämligen.

Tack för en riktigt bra sida!

/Knut

 

Svar: Jag har tyvärr inga uppgifter på diametern till den bakre remskivan, men då remskivorna sitter fästade i hjulets ekrar med små plåtbleck (nr 47) kan det vara möjligt att man kan flytta över en remskiva från ett annat hjul trots att hjuldiametern är olika. Jag har dock inte testat detta.

Är det någon som har en Husqvarna Novolette med tvåväxlad motor (1956) som kan mäta diametern på den bakre remskivan åt Knut? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen