Husqvarna Roulette med förgasarproblem

Fråga: Hej! Har tagit över min farmorsfars Husqvarna Roulette Lyx som inte varit startad på 25 år. Har gått igenom och rengjort och smörjt upp allt jag jan komma på men får den inte att starta. Verkar som den får gör mycket bensin. Läste i ett inlägg att det ska sitta en packning i botten på choken (Bing 1/10/46). Var hittar jag packningen eller hur ser den ut så jag kan tillverka en själv? Finns nytillverkad förgasare som passar att köpa?

Magnus Grönberg

 

Svar: På sprängskissen för en Bing 1/10/46 ser man chokekolven och det är förmodligen delarna med nummer 26 som du behöver. I reservdelslistan benämns dessa som ”startkolv med hylsa”. Om någon av dessa är gjord av gummi eller liknande framgår inte. Någon packning i botten av hålet för chokekolven finns inte.

Beroende på hur händig man är så finns det mängder med snarlika förgasare med 10 mm borr som går att få dit – direkt eller med lite modifiering. Men kolla exempelvis med Rösebäckens Cykel & Motor om de har delarna eller en hel förgasare av rätt modell. Veteranmarknader är också ett bra ställe där man hitta delar. Klicka på Veterankalender uppe på den svarta listen här på hemsidan så ser du när nästa marknad nära dig går av stapeln. Du kan även annonsera efter delarna i tidningen Classic Motor vilket är gratis för privatpersoner.

Jim Lundberg

Rulla till toppen