Momentstag till framhjulet på Rexoped Royal UPPDATERAD

Fråga: Hur fäster man framhjulet på min Rexoped Royal 1958, alltså inte själva hjulbultarna utan momentstaget till bromsen så det blir stabilt? Kanske det saknas någon del? Men hittar ingen fästpunkt.

Perra

 

Svar: Momentstaget har till uppgift att hindra bromsskölden från att vrida sig när man bromsar. Exakt hur det ska se ut på din Rex kan jag tyvärr inte svara på, men på undre bilden ser man hur det ska se ut på någon Rex (okänd modell). Staget syns vid pilen och ska då sitta fast i framgaffeln. På vissa mopeder kan det sitta en klämma runt gaffelbenet där man även ska sätta fast detta stag. Eftersom din moped har bottenlänksfjädring måste momentstaget möta ytterligare ett stag från framgaffeln så att man får en ledpunkt

Andra lösningar är att det sitter en klack på ena bottenlänken som går in i ett spår i skölden (eller omvänt) men det verkar ju som att din bromssköld är den korrekta och då bör det ara ett stag till eller fästpunkt på gaffeln. Någon som har en Rex Royal i stallet och vet mer?

Jim Lundberg

Momentstag till framhjulet på Rexoped Royal UPPDATERAD
Delar till nav och broms till Rex. Momentstaget syns vid pilen.
Momentstag till framhjulet på Rexoped Royal UPPDATERAD
Uppdatering 2016-12-07: Leif Thor har skickat denna bild på staget som Perra saknar. Tack Leif!
Rulla till toppen