Byta packbox i vevhuset på Husqvarna Silverpil

Fråga: Hej! Har en Silverpil som jag förvarar i ett kallförråd, vid stora temperaturväxlingar vintertid, bildas imma på plåtdetaljerna. Enligt dig är det inte bra atmosfär för tändspolar bland annat. Jag har därför tagit bort tändplatta och svänghjul. När detta var gjort fick jag se att det var aningen olja runt tätningen som sitter i locket bakom tändplattan. Kan jag byta tätningen bara genom att skruva bort locket? Om så är fallet, har du några mått på tätningen?

Egon Jansson

 

Svar: Fukt är inte bra för tändsystem – särskilt de äldre med textilisolerade tändspolar vilka är isolerade med schellack som drar i sig fukt från den omgivande luften. Men om det är så hög luftfuktighet att det fälls ut kondens på motorcykeln kan kromet skadas av rostangrepp och aluminiumdelar kan bli vita av oxid. Om du inte hittar ett bättre utrymme kanske en luftfuktare kan vara på sin plats.

Silverpilsmotorn har två olika dimensioner på packboxarna i vevhuset beroende på vilken sida de sitter på. Jag har tyvärr inte koll på vilken sida som har vilken dimension. På ena sidan är det en (1) packbox med dimensionen 20x35x8 mm och på andra sidan är det två packboxar med dimensionen 25x52x7 mm. Men då packboxen sitter i en hållare med fyra skruvar är den lätt att ta ur och måttbestämma. Nya packboxar finns hos Jacking AB på telefon 0227-133 22. Glöm inte att smörja in tätningsläppen på den nya packboxen vid montering så den inte går varm vid första starten.

Jim Lundberg

Byta packbox i vevhuset på Husqvarna Silverpil
Packboxen pressas ur sin hållare i ett skruvstycke med hjälp av en rörstump och en hylsa.
Rulla till toppen