Tvåväxlad Sachs som stannar när man gasar

Fråga: Hej jag har plockat ihop en tvåväxlad Sachs med en ny 3-halva, kolv, cylinder och förgasare. Den startar och går på tomgång, men det går inte att öka motorvarvet.

Lars

 

Svar: Jag förutsätter att det är så att motorn stannar när man ger gas. Testa så här: starta motorn och vrid sakta på gashandtaget tills den stannar. Ta ur tändstiftet direkt. Om detta är torrt så kommer det för lite bensin och är det blött så är gnistan för klen. Då vet man var man ska felsöka vidare. Om det inte händer någonting när man gasar har troligtvis gasvajern släppt i trottel eller gashandtag. Ibland händer det att tändstift bara ”dör” så att motorn stannar bara man rör vid gashandtaget, så testa med ett annat tändstift.

Om det smäller i förgasaren vid gaspådrag är det ett tecken på att det kommer för lite bensin (=mager blandning). Tjuvluft borde inte vara orsaken då det mest brukar påverka tomgången som kan bli hög och oregelbunden.

Svag gnista kan bero på felaktig tändspole och/eller kondensator, men det kan vara så enkelt att brytaravståndet (som påverkar gnistans styrka) behöver justeras.

Jim Lundberg

Rulla till toppen