Saab 99 eller Saab 90?

Fråga: Hejsan på er alla kulturbevarare! Här kommer några frågor: Vad är det för skillnad mellan Saab 99 och Saab 90? Varför är inte Saab 90 lika populär som en Saab 99? Jag söker en bättre vinter bil än vad min gamla VW Bubbla är och funderar på en Saab 99 eller 90.

Lasse

Svar: Enkel förklarat är Saab 90 en 99:a med bakdel från 900. Jag vet inte om den är mer eller mindre populär än 99 eller 900. Däremot är det enklare att hitta en 90 i bra skick och som inte har gått särskilt långt, om man jämför med 99 och 900.

Skulle jag välja mellan de både modellerna skulle det bli en 99, helt enkelt för att jag tycker att de har en mer tilltalande design.

Robert Gustavsson

Uppdaterat:

Hej igen!

Här kommer ett par bilder (hoppas jag) och samtidigt passar jag på att nämna att den röde veteranen går som en dröm. Självklart kommer jag byta alla hjullager och renovera bromsarna samt justera elsystemet och förgasaren. Jag hämtade den i Skåne och körde norrut i ca 70 mil och hade inga problem att följa trafikrytmen och ”vagnen´´ var riktigt trevlig att köra. Nu har vi räddat ännu en gamling till eftervärlden.

Hälsningar och tack till trevliga experter och en bra tidning.

Lasse

Saab 99 eller Saab 90?
Saab 99 eller Saab 90?
Rulla till toppen