Hastighetsmätarvajer till Crescent Raket

Fråga: Hej på er! Håller på med en ”raketare”. Köpt en ny hastighetsmätarvajer, men den passar inte i hastighetsmätaren. 4-kantsanslutningen bottnar ca 3-4 mm in i mätaren och då går det inte att dra dit överfallsmuttern, vid motorn passar det OK, har provat båda ändarna på vajern. Någon som haft samma problem?
Mätaren kollad med borrmaskin och bit av buntband i hålet, funkar utan anmärkning.
 
Har försökt att lysa in i den roterande delen på mätaren, omöjligt att se nåt. Har mätt djupet med ett litet buntband och det är djupt nog.
 
Svar: Hejsan! Jag har själv inte stött på problemet du beskriver och gick därför ut till garaget för att kontrollera med Raketen jag har under service. Båda ändar av den nytillverkade VDO-vajern passar och går lätt in i VDO-mätaren, lika långt som originalvajer (se bifogad bild nedan).
Kan du finnas gammalt hårdnat fett kvar i uttaget för vajern på mätaren? Då borde det synas på fyrkantanslutningen när du tar ut den.
Har du någon fler hastighetsmätare att prova med för att utesluta att det är Raketens mätare det är fel på?
Kontrollera också att du fått rätt hastighetsmätarvajer och att den ser lika ut i båda ändor. Finns de som har VDO-anslutning i ena änden och Huret i andra.
Lycka till och skriva gärna och berätta hur det går.
Josefine Andersson
 
Hastighetsmätarvajer till Crescent Raket
Den nytillverkade vajern går in hela vägen och bottnar i Raketen hastighetsmätare.
Rulla till toppen