Volvo: stannar utan starthjälp

Fråga: Jag köpte en Volvo 740 1991 för ett tag sen. Nu startar den inte och när vi testar med startkablar går motorn tills man tar av dom, sen dör den igen, jag tänkte att det är nått fel på generatorn då så att den inte laddar och tänkte kolla det strax.
Men då märkte jag även att det är en Bosch motor i och en del Regina men tänkte att det kan ju inte göra nått när jag ändå kört med den och det har ju funkat på väldigt bra, men kan de vara felet att batteriet inte laddas?

Svar: Min bästa gissning är att generatorn inte laddar. För att motorn ska fungera behövs ström som den vanligtvis får från batteriet och generatorn. Är batteriet slut men generatorn laddar ska motorn gå om den får starthjälp. Om batteriet är bra men om inte generatorn laddar går den bara så länge det är ström i batteriet.

Kontrollera om din generator laddar, och glöm inte bort att kontrollera kablarna mellan generatorn och batteriet. Det kan vara så enkelt att det är dålig kontakt. Att det sitter prylar tillverkade både av Bosch och av Regina ska inte vara några problem.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen