Sätta ihop treväxlad Husqvarna Flintamotor

Fråga: Tog min Flinta E-motor, 3-växlad handväxel, i delar idag och tyckte jag gjorde allt perfekt men den satt fast så attans så det blev lite milt våld och fick till slut ut alla växeldrev och satte dem i god ordning på bordet men sedan skrällde jag till med hammaren för att få ut lagren och då for alla växel dreven om varandra och har ej fått det att stämma överens mera.

I vilket av blocken skall man plocka in alla axlar när man sätter ihop den? har kollat på sprängskissen men får det ej att lyckas så nu behövs det goda råd så man slipper på cruise med min NMW Packy som är mycket sällsynt här i Finland. Så om någon har bild på växeldreven så ladda upp bara.

Tojo

 

Svar: Jag har en blockhalva till en treväxlad motor liggande, men när jag kikade närmare på den så saknades alla växeldreven så någon bild på dessa blev det tyvärr inte. Det enda jag har är sprängskissen ovan vilket du förmodligen redan har.

Jag har för mig att man börjar med att stoppa i delarna i vänster blockhalva vid montering av motorn – i alla fall på den tvåväxlade flintamotorn med handväxel. Fast jag har ett svagt minne av att någon har sagt att man i vissa fall börjar med höger blockhalva. Jag lämnar över till våra kunniga läsare. Någon som mekat treväxlad flintamotor och minns hur det är? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Sätta ihop treväxlad Husqvarna Flintamotor
Slutmontering av en Husqvarna Flinta med tvåväxlad handväxel.
Rulla till toppen