Montera ventil i Orbitrolstyrning på traktor

Montera ventil i Orbitrolstyrning på traktor

Publicerad

Fråga: Hur kopplar man en översvämningsventil till Obritolstyrning på en traktor?

Roland Broman

 

Svar: Om jag fattat frågeställningen rätt så rör den här frågan en så kallad Orbitrolstyrning. Det är den hydrauliska styrningen som bland annat finns på midjestyrda skogstraktorer, skotare och dumprar. På bilden ser du de väsentliga delarna av en Orbitrolmidjestyrning på en skogstraktor som lastar 12 000 kg. Orbitrolstyrning arbetar med hydraulik under mycket högt tryck.

De skogstraktormekaniker jag rådfrågat avråder lekmän från att göra ingrepp i Orbitrolstyrningen då det på flera sätt är förenat med risker. Då det handlar om säkerhet avstår jag därför från att besvara frågan. Jag hänvisar därför den som frågar till verkstäder som arbetar med den här typen av hydraulik.

Per Ericsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

13 kommentarer

Jim Lundberg: Ok! Hoppas det funkar nu (vore kul att se dig köra runt med en dumstrut)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842